Најдобриот дел од портокалот: Направете прав од кората што содржи два пати повеќе витамин Ц

Кората од портокалот содржи голем број хранливи вредности и висока доза на витамин Ц. Содржи голем број состојки што делуваат превентивно на појавата на рак на дојка и дебело црево, но исто така можат да бидат и од голема помош при борбата во раната фаза на овие видови рак.

Храна што може да и штети на вашата меморија

Храната е тесно поврзана со механизмите во човековиот организам, а меѓу нив е и работата на мозокот и меморијата. Така, некоја храна влијае позитивно, а некоја негативно, дури може да бидете изложени на поголеми ризици од Алцхајмерова болест или деменција.

Маслинки – моќен антиоксиданс

Маслинките се плодови на маслиново дрво. Истите се преполни со различни корисни витамини и минерали.

4 ефикасни начини за намалување на стресот

Стресoт веќе стана неизоставен дел од секојдневниот живот. Но, иако ние понекогаш не го сфаќаме доволно сериозно, тој влијае на нашето расположение и уште поважно – на нашето здравје.

Фосфорот е значаен исто колку и калциумот

После калциумот, фосфорот е најзастапен минерал во човековото тело. Во природата се наоѓа во вид на соли и се јавува во три облици: бел – отровен, виолетов – неотровен и црн – најстабилен. Името го добил од грчкиот збор phosи pheroskoje кои значат носител на светлост, затоа што фосфорот во темница свети.

Како да се ослободите од хрчењето?

За мир во домот и подобар сон на останатите членови на семејството послушајте пар совети кои можат да ви помогнат да се ослободите од хрчењето.

Трик за бујна и здрава коса: Прво регенератор, па шампон

Општо е познато дека при миење на косата прво нанесуваме шампон, па регенератор. Сепак, Алисон Фрир од Тексас во својата книга „XO Jane" објаснува зошто е подобро косата да се мие по обратниот редослед.

5 лоши навики кои предизвикуваат акни

Вие се спремате за некој голем настан и ден пред пред настанот на лицето одеднаш ви се појавуваат неколку акни, кои е речиси невозможно да се покријат. Ако сакате да избегнете вакви ситуации, пронајдете го изворот на проблемот и пресечете го од корен.

Депресијата е поразувачка за жените во четвртата деценија

По дванаесет години активно истражување и анализа спроведена на 10.500 луѓе, австралиските експерти дошле до заклучок дека депресијата е многу штетена за жените во четвртата и петтата деценија од животот.

5 необични активности кои согоруваат ист број калории како и трчањето

Постојат многу работи и активности кои наводно гарантираат позитивно влијание на слабеењето, но сѐ што звучи премногу добро за да биде вистинито всушност и навистина е премногу добро за да биде вистинито.