Боб Велински ни е 83 години млад

На 22 декември популарниот радио водител на нашата заедница во Мелбурн, господинот Боб Велински ќе стане 83 години млад.

Отец Владо Недески ќе служи во Света Петка

Презвитер Владо Недески е новиот свештеник на МПЦ, кој ќе служи во црковната општина Света Петка во Рокдаел.

Признание за Авио Травел

Патничката агенција Avio Travel е позната и ценета меѓу Македонците во Викторија, со големо искуство. Avio Travel секоја година реди вредни признанија што е доказ за ефикасната и професионална услуга од страна на вработените во истата.

40 години на ММД “Никола Карев” од Мелбурн

Во прекрасниот амбиент на Ferraro Reception, на 16 декемви, Македонското младинско културно уметничко друштво "Никола Карев", го одржа презентациониот бал на кој посебно место зазедоа доделувањето на пехарите на играорците од сите три групи.

Борче Ристевски обвинет за мистериозното убиство на сопругата

Борче Ристевски (53) кој живее во Авондаел Хајтс, западно предградие на Мелбурн, е обвинет за убиството на неговата сопруга Карен (47) која беше пронајдена мртва во февруари, откако претходно беше исчезната осум месеци, во случајот што го привлече вниманието на јавноста во Австралија.

Советникот за кредити Саш Петровски нуди поголем избор

Сиднејскиот советник за кредити Саш Петровски и неговиот тим повеќе од 14 години нудат извонредни совети за кредити.

ФРОДЕМ бара воспоставување дипломатски односи со Македонија од 19 земји

Здружението Фронт за демократска Македонија (ФРОДЕМ) во соработка со професорот д-р Игор Јанев испрати мејлови и писма до шефовите на 19 држави во светот, како и до нивните дипломатски мисии при ОН кои сè уште немаат воспоставено дипломатски односи со Република Македонија.

Промоција на ”Македонија 2025” во Мелбурн

Минатиов вторник во ресторанот MARKOV Beer & Dining во Карлтон се одржа промоција на "Македонија 2025", што е непрофитна и непартиска организација за промоција на македонската економија, образование и идните лидери.

Македонката Ана Николовска- најуспешна во 2017

Македонката Ана Николовска деновиве го доби највисокото признание за одлична ученичка во општината Бејсајд, во Сиднеј.

Македонската добротворна организација на Whitlesea Show

Минатата недела Ви ги претставивме членовите на групата за Социјална поддршка при Македонската добротворна организација чии дела беа првонаградени во настанот организиран од страна на Whittlesea Agricultural Society под име "Whittlesea Show".